GlasCoating voor uw autolak

Een glas coating is een vorm van lakverzegeling die 5 jaar op de lak blijft zitten. Wanneer een glascoating op een auto zit, blijft de auto beter schoon en is deze gemakkelijker schoon te maken. Lees voor een uitgebreide beschrijving de onderstaande tekst.

Waarom een glas coating?
Minder vaak uw auto wassen en toch een schonere auto, wie wilt dat nou niet?
Door middel van een glas coating zal vuil minder snel aan de lak van uw auto hechten. Het feit is dat uw auto hierdoor minder snel vuil opvangt en langer schoon blijft. Wanneer u dan toch weer eens de auto moet wassen, zal u merken dat het vuil zeer gemakkelijk van uw auto te wassen is.
Glas coatings zijn de laatste jaren zeer populair geworden in de automotive. De coatings hebben zich bewezen als krasbestendig, duurzaam, waterafstotend en natuurlijk niet onbelangrijk glans versterkend.

Voordelen glas coating:
– Diepere glans van de lak
– Beter bestand tegen krasvorming
– Vuil- en waterafstotend
– Blijvende beschermlaag tot 5 jaar
– Bescherming tegen chemicaliën, oxidatie, corrosie, vogelpoep, uv-straling, pekel, etc…
Kortom, uw auto blijft beter schoon en u bespaart tijd met schoonhouden.

Wat is een glas coating?
Het woord glas in de naam glas coating verraadt het natuurlijk al een beetje. Het hoofdbestanddeel in de coating is Siliciumdioxide (SiO2), deze stof verandert bij aanraking met zuurstof in een keiharde microscopische laag glas. Er vormt zich dus letterlijk een laag glas over de laklaag van de auto.
Hardheid
De hardheid van de glas coating wordt aangegeven met de schaal van Mohs, deze gaat van 0-10h. De uiteindelijke hardheid is afhankelijk van de samenstelling van de glas coating en het aantal opgebrachte lagen. Des te meer lagen des te harder de coating. De door ons gebruikte glas coatings halen een hardheid van 9h.
Slijtvastheid
De hardheid van de glas coating zorgt voor een duurzame slijtvaste beschermlaag. De laag zal ervoor zorgen dat de poriën van de lak als het ware afgesloten worden, waardoor vuil zich niet meer goed kan hechten aan het oppervlak van de lak. Boomsappen, teer, vogelpoep, pekel en chemicaliën zoals olie zullen niet snel meer zorgen voor lak problemen.
Duurzaamheid
De stand tijd van een glas coating kan variëren tussen 1 en 5 jaar. Dit is natuurlijk langer dan een normale wax ooit zal behalen. De stand tijd van een wax is namelijk maximaal 6 maanden. Dat betekent dat een glas coating dus enorm duurzaam is. Daarnaast vervaagt een wax al bij het wassen van de auto, deze wast u er in wezen vanaf. Het is echter onmogelijk om een glas coating van de lak te wassen.
Waterafstotend effect
Door het waterafstotend effect, bekend als “sheeting”, rolt het water van de auto zonder dat er met de auto gereden wordt. Het oppervlak is namelijk zo Hydro fobisch, dat het water zich als mooie pareltjes op de lak vormt. Dit wordt het “beading” effect genoemd. Naast dat het er onwijs spectaculair uit ziet, heeft dit als voordeel dat vuil minder goed zal hechten en de auto gemakkelijker schoon te maken is. De auto wordt dus minder snel vuil.
Glansgraad
Een bijkomend effect van een glas coating is dat deze de glans in de laklaag enorm verbetert. Door de Sio2 kristallen in de coating zal de lak een mooie diepe “wetlook” krijgen. Bij auto’s met een metallic lak zullen de metallic deeltjes veel beter zichtbaar worden waardoor onwijs veel meer glans ontstaat. Bij een uni lak wordt de lak juist veel dieper van kleur.

Hoe gaan wij te werk?
– Pre-wash. Eerst wordt de wagen volledig gefoamd zodat hardnekkige vuilresten kunnen losweken
– Handwassen. De auto wordt met de hand gewassen doormiddel van de 2 emmer methode en een lamswollen washandschoen.
– Velgen reinigen. De velgen worden grondig gereinigd met een Ph neutrale velgenreiniger en zachte borstels.
– Drogen. De auto wordt gedroogd met een super zachte microvezel droogdoek
– Kleien. De volledige lak van de auto wordt geclayd (gekleid) om alle verontreiniging die in de poriën van de lak zitten te verwijderen, denk aan boomsappen, remstof, teer, etc…
– Polijsten. De lak van de auto wordt gepolijst in zo nodig meerdere stappen. Hierbij worden swirls, krassen, e.d. uit de lak verwijderd. Voor het polijsten wordt gebruik gemaakt van een excentrische polijstmachine voor beter resultaat.
– Ontvetten. De laklaag wordt tweemaal volledig ontvet met een isopropyl-oplossing.
– Lakcoating. De laklaag wordt voorzien van drie lagen glas coating. Wij werken met verschillende merken.
– Quick detailer. De laklaag wordt nagelopen met een quick detailer om er zeker van te zijn dat een streep loos en glanzend resultaat wordt behaald. Tevens zal deze laag de glascoating extra bescherming bieden tijdens het uitharden.
– Behandeling rubbers. Alle rubbers worden ontvet en behandeld om een diepe glas te krijgen en extra bescherming voor de rubbers te bieden.
– Velgen behandelen. De velgen worden ontvet en behandeld met een speciale coating zodat ook aan de velgen vuil minder goed zal hechten.

Wegens succes zijn wij voor onze glascoating behandelingen GlasCoating Den Bosch begonnen in samenwerking met Van Dijk Services. Voor meer informatie en prijzen leest u uitgebreid op onze nieuwe website.

Goedendag,
Wij helpen u graag verder. Klik verder om met ons te praten via WhatsApp.
Powered by