Range Rover Sport Youngtimer

Range Rover Sport Youngtimer

In 2005 heeft Land Rover de eerste Range Rover Sport op de markt gebracht, het model Range Rover waarvan de nieuwste generatie nog altijd wordt geproduceerd. Met een kleine rekensom weten we dat deze auto's sinds kort onder de bijtellingsvriendelijke auto's vallen en aangemerkt mogen worden als youngtimer. VanLeuken Automotive heeft hierdoor een aantal prachtexemplaren van de Range Rover Sport in zijn collectie opgenomen, die wij in dit artikel graag aan u presenteren.

Kenmerken

De eerste generatie van de Range Rover Sport, waarvan een aantal exemplaren als youngtimer aangemerkt mogen worden, kenmerkt zich door het prachtige design, waarbij de voor- en achterruit wat schuiner zijn en de spoiler die op de achterklep te vinden is. Ook de bredere wielkasten en vlakkere motorkap, geven dit model een sportievere uitstraling dan de "gewone" Range Rover.

De generatie voor de facelift in 2009, kennen een tweetal V8-benzinemotoren, waarvan de Supercharged variant een vermogen van 390pk levert. De versie zonder Supercharger heeft 300 paarden onder de motorkap, een krachtig spektakel.

Ons aanbod

Verschillende modellen hebben de showroom van VanLeuken ontdekt, een prachtige collectie aan Range Rover Sport modellen, uitgerust met een automatische transmissie en een breed pakket aan opties. Denk hierbij aan een kraakhelder Harman/Kardon geluidssysteem, navigatie, adaptieve cruise control en automatische xenonverlichting. Een luxe uitgevoerde youngtimer, bijtellingsvriendelijk maar met het comfort en techniek van een moderne auto.

Waarom een youngtimer?

Onze definitie van een youngtimer: ‘Een auto van vijftien jaar of ouder met moderne rijeigenschappen, die zich in een uitstekende staat verkeert, voor de liefhebber of voor voordelig zakelijk gebruik’. Het zakelijk rijden van een youngtimer is financieel stukken voordeliger dan een nieuwe(re) auto. Voor een zakelijke youngtimer geldt namelijk een apart bijtellingstarief, dat een kostenbesparing oplevert tot duizenden euro’s op jaarbasis.


+ Meer informatie

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden of wilt u met eigen ogen zien wat de Range Rover Sport of een van onze andere modellen te bieden heeft? Maak dan geheel vrijblijvend een afspraak via ons afspraakformulier. Met een persoonlijk advies helpen wij u graag verder bij de oriëntatie en zoektocht naar de geschikte auto.

Thomas van Leuken

Ga hierheen voor meer informatie over VanLeuken Automotive.