Derde generatie Range Rover L322

Derde generatie Range Rover L322

Vindt u de Range Rover L322 net zo leuk als wij? Dit is ongetwijfeld het ultieme voorbeeld ooit geleverd. Range Rover L322 werd geleverd van 2002 tot 2012. L322 is verdeeld in drie verschillende generaties, waarvan de laatste generatie sinds kort is toegevoegd aan onze collectie. Nu omvat onze collectie alle drie de modellen van de L322-generatie.

Dit exemplaar is uitgerust met een 5,0-liter V8-benzinemotor, waarvan de versie zonder supercharger een vermogen van 375pk levert. De versie mét supercharger heeft met 510 pk enorm meer vermogen gekregen. Samen met de fantastische rijdynamiek en bijzondere wendbaarheid, is het rijden met deze Range Rover binnendoor en op de snelweg  ondanks het gewicht – een aangename verrassing.

Vernieuwde eigenschappen


Wat zijn nu de kenmerkende eigenschappen van de derde generatie Range Rover L322? Een aantal nieuwe snufjes hebben zijn intrede gedaan. De nieuwe grotere grill zorgt voor een nog indrukwekkendere uitstraling. Daarnaast is deze Range Rover uitgerust met nieuwe koplampen van Bi-XenonTM- en LED-technologie die zich automatisch aan- en uitschakelt. De automatische grootlichtassistent detecteert tegemoetkomend verkeer of voorliggers door te schakelen tussen grootlicht en dimlicht.


Moeiteloos rijden in veeleisende omstandigheden. Het Adaptive Cruise Control (ACC)-systeem gebruikt 12 stralen om de weg tien keer per seconde te scannen. Anno 2010 een van de meest geavanceerde systemen op de markt.


Terrain Response® is verbeterd en werkt samen met Adaptive Dynamics. Adaptive Dynamics biedt niet alleen de beste Range Rover-ervaring ooit op ruwe wegen door de lange veerweg van de auto volledig te benutten om kuilen of sporen op te vangen, het biedt ook verbeterde controle bij hogere snelheden in bochten of remmen

Verder zijn er verschillende verbeteringen aan het design aangebracht. Kom gerust langs kom de verschillen van dichtbij te bekijken!


Een audioinstallatie van de bovenste plank. Nu nog krachtiger. Nu met een maximaal vermogen van 1.200 watt. Nu verkrijgbaar met vijf extra geïntegreerde luidsprekers. De nieuwe Range Rover uit 2010 heeft een fantastisch LOGIC7® harman/kardon®-geluidssysteem met 19 luidsprekers en een draagbare audio-interface waarmee bestanden van een groot aantal bronnen kunnen worden afgespeeld en bediend via het touchscreen. Dit systeem van wereldklasse maakt gebruik van de nieuwste digitale technologie om moeiteloze prestaties te leveren.


En het interieur?

Het interieur van de Range Rover kreeg een kleine facelift, voornamelijk bestaande uit opnieuw ontworpen en verplaatste onderdelen, zoals de toevoeging van push knop motor start/stop. Opvallend is het volledig digitale 12-inch TFT LCD virtuele dashboard, waardoor kan worden gewisseld tussen verschillende sets aan informatie, zoals navigatie, offroad of data uit de boordcomputer.


Ons exemplaar

De Range Rover in onze collectie is uitgebracht met een scala aan opties. Neem bijvoorbeeld de 4-zone klimaatregeling met stoelventilatie voor en elektrisch verwarmde stoelen, zowel voor als achter. Heeft u het nog steeds koud? Dan biedt de stuurwielverwarming een optie. Maar er is meer: een achteruitkijkcamera, High-End audioinstallatie, Surround Camera System en elektrisch bedienbaar glazen schuif-/kanteldak behoren tot dit exemplaar van de Range Rover.


Bent u net zo enthousiast als wij?

Plan een proefrit

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden of wilt u met eigen ogen zien wat de Range Rover of een van onze andere modellen te bieden heeft? Maak dan geheel vrijblijvend een afspraak via ons afspraakformulier. Met een persoonlijk advies helpen wij u graag verder bij de oriëntatie en zoektocht naar de geschikte auto.

+ Plan een proefrit
Thomas van Leuken

Ga hierheen voor meer informatie over VanLeuken Automotive.